2-0 over Odd 2

Skeid fortsetter poengfangsten, og vinner 2-0 over Odds rekrutter. Abel Stensrud scorer det første på straffe og Ulrich Ness det andre, for øvrig sitt første for Skeid.

Annonse:

(Foto: Anders Vindegg)

Værgudene er lunefulle. I det dommeren blåser for avspark velter beksvarte skyer inn over skeidbanen, det kommer en kraftig regnbyge. Er det tegn fra oven på at kampen skal bli en kalddusj for Torshov-gutta? Men vertene lar ikke været ødelegge kvelden. Det blir en overbevisende 2-0 seier for de røde/blå.

Skeid tar føringen fra avspark, og etter 10 minutter blir Jakob Romsaas elegant spilt fri gjennom Odds forsvar. Men i Oddburet står Peder Nygaard Klausen. Unggutten Jakob klarer ikke å overliste burvokteren, returen setter Abel Stensrud utenfor ramma. Tilskuerne skal gjennom den første omgangen se at oddranes målvakt er lagets beste spiller.

51551563474_2db3cc9804_k.jpg
Abel Stensrud i full konsentrasjon før straffesparket.

Junioren Abel Stensrud er blitt Skeids gullkantete spiss. Han har bøtta inn mål de siste kampene, men denne kvelden møter han en levende vegg i Peder Nygaard Klausen.

Vertene spiller seg til flere store sjanser, men ballen finner ikke veien til nota. Det gjenstår fem minutter av omgangen når det blir en veritabel kanonade mot Odds mål. Det er nesten utrolig at Torshov-gutta ikke går opp i ledelsen, men lystavla viser 0-0 når dommeren blåser for pause. Skeid har hatt fem klare målsjanser, men ingen hjørnespark. Oddrane har ikke hatt noen skåringsmuligheter, men fem hjørnespark!

Etter hvilen fortsetter kampen med Torshov-gutta som det førende laget. Abel Stensrud får en ny gylden mulighet, men klarer ikke å styre kula under tverrliggeren. Det må straffe til for å få hull på byllen. Til store protester fra gjestene peker dommeren på krittmerket. Abel Stensrud setter kula hardt i det venstre hjørnet. Selv Peder Nygaard Klausen i storform er sjanseløs. Det er spilt 69 minutter og 1-0 på lystavla smiler til Oksene.

51550850296_6fcd5bda01_k.jpg
Ulrich Ness har akkurat scoret sitt første for klubben og økt til 2-0.

Selv om Odd ikke har hatt noen målsjanser, er det et lag med gode tekniske ferdigheter. Det kan fort skje at en ball kan finne veien inn i Skeid-nota. Ulrich Ø. Ness punkterer imidlertid kampen når han smeller til på en retur etter et raid av David Hickson. Den harde markkryperen suser inn i det lange hjørnet. Det gjenstår 10 minutter av kampen, nå innser gjestene at de må reise hjem til Skien uten poeng i bagasjen.

Oksene utroper David Hickson til lagets bestemann.

Neste kamp blir seriefinale. Da tar Egersund i mot våre helter. Som tabellen viser har begge lag 44 poeng og lik målforskjell. Kampen spilles på naturgress i Idrettsparken søndag 10. oktober med avspark kl. 15:00.

K P
1 Skeid 22 48
2 Egersund 23 48
3 Arendal 23 39
4 Vard Haugesund 22 37

Kampfakta

Skeid – Odd 2 2-0 (0-0)
OBOS Idrettspark Nordre Åsen
4. oktober 2021 kl. 19:00
 
Mål:
1-0 Abel Stensrud (straffe 69’)
2-0 Ulrich Ness (81’)
 
Skeids lag: Lars Kvarekvål – Mats Andersen, Fredrik Berglie (k), Stian Pettersen – David Hickson, Ulrich Ness (Emil Tjøstheim fra 90’), Marcus Melchior (Gabriel Andersen fra 86’), Felix Anthonessen (Henrik Hagen fra 90’), Shadi Ali – Abel Stensrud (Basit Agouda fra 86’), Jakob Romsaas (Tomas Borgersen fra 77’).
 
3 gule kort til Odd 2.
Annonse: